Nieuwsbrief #4 (7 januari 2019)

Editie vier van de nieuwsbrief. De cryptocurrency markt recupereert enigszins, terwijl 2019 een spannend jaar belooft te worden. Bitcoin koerst aan $3854, Ether noteert $153. Deze editie zit weer goed vol.

Het beste van de laatste twee weken

  • Eerst en vooral: Bitcoin bestond op 3 januari 2019 exact tien jaar. Toen werd het zogenaamde genesis block gemined. Bitmex, één van de meest winstgevende exchanges, plaatste een advertentie in The Times (links onderaan). Lees de originele whitepaper hier.
  • TIME Magazine met Why Bitcoin Matters.
  • Een eerste stap in de zogenaamde tokenization: aandelen op de blockchain. Het idee is dat bestaande markten opengetrokken worden, of nieuwe markten ontstaan. Vandaag kan je enkel op kantooruren in aandelen handelen. DX.Exchange brengt een 24/7 markt. Daarnaast kan je fracties van aandelen kopen, en mogelijks bepaalde wetgeving omzeilen. Ik verwacht in de komende jaren allerlei assets op blockchain-technologie, van vastgoed en aandelenmarkten tot rekenkracht en alles daartussen. Een ander voorbeeld is Digix.Global, een bedrijf uit Singapore dat goud tokenized. In beiden gevallen moet je een derde partij (die het goud of de aandelen beheert) vertrouwen, wat het grootste voordeel van blockchaintechnologie (namelijk dat je niemand moet vertrouwen om te kunnen handelen), ondergraaft.
  • Arjun Balaji doet zo’n 100 voorspellingen voor 2019. Voor zij die niet graag lezen, lichtte hij ze ook op Laura Shin’s Unconfirmed podcast toe.
  • Nu we bij audio- en videomateriaal zijn, nog twee keer a16z. Een talk tussen Brian Armstrong (CEO Coinbase) en Chris Dixon (partner Andreesen & Horowitz), een keer met Sonal Choksi als moderator, en zonder.
  • Kijk niet naar de hoogtepunten van de Bitcoin-koers, maar de jaarlijkse “lows“.
  • Minen met Knex. Als decennia-lange fan moet ik dit wel delen.
  • EthHub.io kwam online. Een diepgaand overzicht over Ethereum.
  • Best practices van Ledger voor de mensen met een hardware wallet.
  • Unicef Frankrijk accepteert DAI voor donaties.

Gouwe ouwe

Uitgelicht

Tijd om Andreas Antonopoulos officieel te introduceren (www / Wikipedia / Twitter). Over sound money. Zijn meest populaire video’s op Youtube zijn een goede plek om te beginnen.

Curator van de crypto-nieuwsbrief.