Nieuwsbrief #3 (24 december 2018)

Welkom bij de Kerstmis-editie. De markt recupereerde enigszins in de laatste twee weken. De koers van Bitcoin stabiliseert rond de $4000 na een dieptepunt van $3150. Het ecosysteem blijft ongestoord groeien. Deze editie bevat vooral veel educatief materiaal.

Het beste van de laatste twee weken

  • Coinbase lanceert Coinbase.com/Earn, een platform waar je betaald wordt om bij te leren over cryptocurrency. Eerder namen ze Earn.com, een platform waarbij je betaald wordt om informatie te delen (“gecontacteerd te worden”), ook over. Brain Armstrong, CEO van Coinbase, geeft meer duiding in een tweet. (Coinbase heeft ook een Learn-pagina.)
  • De CFTC (Amerikaanse overheidsinstatie die financieel overzicht uitvoert) lanceerde een publieke oproep over Ethereum, met het oog op het goedkeuren van financiële producten. De Ethereum-community stelde samen een antwoord op de (diepgaande) vragen. De antwoorden vormen een prima introductie in Ethereum. (CME, één van de aanbieders van dergelijke producten, lanceerde ook een introductie tot Ether. Ethereum is trouwens de naam van het netwerk/protocol, ether is de munt die gebruikt wordt. Denk Europa en euro.)
  • Mike Novogratz over de crash van 2018 in Bloomberg.

Gouwe ouwe

Een aantal artikels uit het verdere verleden die ik met veel interesse herlees. Het geeft tegengewicht aan de negativiteit van dit moment. Dit keer met een focus op podcasts en video.

Uitgelicht

Deniz Yilmaz heeft een prima introductieserie geschreven. Het was hij die me het definitieve duwtje gaf om me in dit zwart gat te springen. Je kan beginnen bij De Ultieme Introductie tot Blockchain. Lees ook Blockchained Society: Een serie artikelen waarin hij dieper in gaat op de mogelijke toepassingen van blockchain technologie, in het Engels: PART 1 | PART 2 | PART 3 | PART 4 | PART 5 | PART 6


Curator van de crypto-nieuwsbrief.